Revision Quiz: Animal Farm


Welcome to our Revision Quiz for GCSE & IGCSE English Literature.

 

Grab a pen & paper.

Let's go!

Answers at the bottom.

 

1. What is the name of the farmer?

a. Jones

b. Boxer

c. Green

d. George

 

2. Which character seizes power by force?

a. Boxer

b. Napoleon

c. Farmer Jones

d. old Major?

 

3. What kind of animal is Boxer?

a. Horse

b. Pig

c. Sheep

d. Cow

 

4. When was Animal Farm first published?

a. 1959

b. 1918

c. 1945

d.1979

 

5. Which poet didn't think it would be a success?

a. W.B Yates

b. T.S. Elliot

c. Thomas Hardy

d. Robert Graves

 

6. This novella is a .........?

a. Parable

b. Myth

c. Allegory

d. Fairy Tale

 

7. Which historical events does the novella reflect?

a. The second world war

b. The Russian revolution

c. The first world war

d. The American civil war

 

8. Which character calls for a secret meeting?

a. Old Major

b. The chicken

c. Snowball

d. Boxer

 

9. Which animal starts the rebellion?

a. A cow

b. A chicken

c. A dog

d. A cat

 

10. Which animals become bossy, cruel & greedy?

a. The cows

b.The geese

c. The horses

d. The pigs

 

11. Which character breaks the commandments first?

a. Snowball

b. Boxer

c. Napoleon

d. Old Major

 

12. Which character collapses from over work?

a. Boxer

b. Napoleon

c. Mr Jones

d. Snowball

 

13. What do the animals build?

a. A tower

b. A house

c. A windmill

d. A bed

 

14. Which group of animals start to carry whips?

a. The dogs

b. The chickens

c. The pigs

d. The sheep

 

15. Old Major finishes his speech with a ......?

a. Party

b. Song

c. Poem

d. Feast

 

16. Old Major is based on which 2 historical figures?

a. Marx & Engels

b. Stalin & Lenin

c. Marx & Lenin

d. Trotsky & Lenin

 

17. "Is it not clear, then, comrades, that all the ........ of this life of ours spring from the tyranny of human beings?"

a. Joys

b. Problems

c. Profit

d. Evils

 

18. Which historical figure is Napoleon based on?

a. Stalin

b. Napoleon

c. Marx

d. Lenin

 

19. Which character is used by Napoleon as a scapegoat?

a. Mr Jones

b. Snowball

c. Boxer

d. old Major

 

20. Which historical figure does Snowball reflect?

a. Stalin

b. Lenin

c. Trotsky

d. Tolstoy

 

21. What type of character is Boxer?

a. A tragic hero

b. An anti hero

c. A willing hero

d. A loner hero

 

22. Which character tries to motivate the other animals to help him save Boxer?

a. The cow

b. Snowball

c. Squealer

d. Benjamin

 

Answers

  1. a

  2. b

  3. a

  4. c

  5. b

  6. c

  7. b

  8. a

  9. a

  10. d

  11. c

  12. a

  13. c

  14. c

  15. b

  16. c

  17. d

  18. a

  19. b

  20. c

  21. a

  22. d

 

Scores

22-Wow! You are a sparkly star! Move onto your next revision topic.

15-20-Good job! You are a glittery star. Take the quiz again until you get 22.

Under 15-Good try! You are still a star. Take the quiz again until you get 22.

 

Revision Tips

Ask your family to test you

Add your own questions

Quiz with your study friends

 

Thank you for reading. Good luck with your revision.

Please contact us if you have any questions or would like to book a lesson with us.

See you soon!

LEARN CREATE SHARE

 

#Revision #Quiz

176 views0 comments

Recent Posts

See All