Revision Quiz: Animal Farm

May 11, 2017

 

 

Welcome to our Revision Quiz for GCSE & IGCSE English Literature.

Grab a pen & paper.

 Let's go!

Answers at the bottom.

1. What is the name of the farmer?

a. Jones

b. Boxer

c. Green

d. George

2. Which character seizes power by force?

a. Boxer

b. Napoleon

c. Farmer Jones

d. old Major?

3. What kind of animal is Boxer?

a. Horse

b. Pig

c. Sheep

d. Cow

4. When was Animal Farm first published?

a. 1959

b. 1918

c. 1945

d.1979

5. Which poet didn't think it would be a success?

a. W.B Yates

b. T.S. Elliot

c. Thomas Hardy

d. Robert Graves

6. This novella is a .........?

a. Parable

b. Myth

c. Allegory

d. Fairy Tale

7. Which historical events does the novella reflect?

a. The second world war

b. The Russian revolution 

c. The first world war

d. The American civil war

8. Which character calls for a secret meeting?

a. Old Major

b. The chicken

c. Snowball

d. Boxer

9. Which animal starts the rebellion?

a. A cow

b. A chicken

c. A dog

d. A cat

10.  Which animals become bossy, cruel & greedy?

a. The cows

b.The geese

c. The horses

d. The pigs

11. Which character breaks the commandments first?

a. Snowball

b. Boxer

c. Napoleon

d. Old Major

12. Which character collapses from over work?

a. Boxer

b. Napoleon

c. Mr Jones

d. Snowball

13. What do the animals build?

a. A tower

b. A house

c. A windmill

d. A bed

14. Which group of animals start to carry whips?

a. The dogs

b. The chickens

c. The pigs

d. The sheep

15. Old Major finishes his speech with a ......?

a. Party

b. Song

c. Poem

d. Feast

16. Old Major is based on which 2 historical figures?

a. Marx & Engels

b. Stalin & Lenin

c. Marx & Lenin

d. Trotsky & Lenin

17. "Is it not clear, then, comrades, that all the ........ of this life of ours spring from the tyranny of human beings?"  

a. Joys

b. Problems

c. Profit

d. Evils

18. Which historical figure is Napoleon based on?

a. Stalin

b. Napoleon

c. Marx

d. Lenin

19.  Which character is used by Napoleon as a scapegoat?

a. Mr Jones

b. Snowball

c. Boxer

d. old Major

 20. Which historical figure does Snowball reflect?

a. Stalin

b. Lenin

c. Trotsky

d. Tolstoy

21. What type of character is Boxer?

a. A tragic hero

b. An anti hero

c. A willing hero

d. A loner hero

22. Which character tries to motivate the other animals to help him save Boxer?

a. The cow

b. Snowball

c. Squealer

d. Benjamin

Answers

  1. a

  2. b

  3. a

  4. c

  5. b

  6. c

  7. b

  8. a

  9. a

  10. d

  11. c

  12. a

  13. c

  14. c

  15. b

  16. c

  17. d

  18. a

  19. b

  20. c

  21. a

  22. d

Scores

22-Wow! You are a sparkly star! Move onto your next revision topic.

15-20-Good job! You are a glittery star. Take the quiz again until you get 22.

Under 15-Good try! You are still a star. Take the quiz again until you get 22. 

Revision Tips

Ask your family to test you

Add your own questions 

Quiz with your study friends

Thank you for reading. Good luck with your revision.

Please contact us if you have any questions or would like to book a lesson with us.

See you soon!

 

 LEARN CREATE SHARE

 

Creative Language & Literature Activites.

Share on Facebook
Share on Twitter
share on Linkedin
Share on Pinterest
Share on Google+
Like this post
Please reload

Recent Posts

February 7, 2020

December 26, 2019

December 18, 2019

December 9, 2019

October 31, 2019

October 28, 2019

October 25, 2019

October 17, 2019

Please reload

Archive